31 Ekim 2009 Cumartesi

Maç Programı

Genelde Avrupa maçları öncesi erteleme laflarının döndüğü günlerde daha çok gündeme gelir ülkeler ve maç programları, fikstürler. Ingiltere mesela, sene başından çeker fikstürü (koşulsuz, şartsız, derbi haftası belirsiz), artık bazı takımlar 2 gün araylai, bazıları 5 gün arayla oynar maçlarını. Kimsenin de gıkı çıkmaz.

Ülkemizde sezon başında fikstür koşullu çekilir, derbi haftaları bellidir. Haftalık maç programları ise takımların Avrupa maçları başta olmak üzere, bir takım başka parametrelere bağlı olarak 1-2-3 haftalık dilimlerde peyderpey belirlenir. Perşeme günü UEFA Ligi maçı oynayan lig maçını Pazar veya Pazartesi günü, Salı günü Şampiyonlar Ligi maçı olan lig maçını duruma göre Cuma veya Cumartesi günü oynar.

Geçen hafta lig maçında Cumartesi akşamı Eskişehir ile oynayan Beşiktaş'ın önümüzdeki Salı çok önemli olan Wolfsburg maçı var. Hafta içi Ziraat Kupası maçı da oynamayan Beşiktaş'ın Cuma akşam oynama isteğine rağmen federasyon maçı Cumartesi günü oynatıyor. Cuma akşamın maçsız geçtiğini de düşününce Beşiktaş'ın 1 gün az dinlenip maça çıkacak olması çok anlamsız geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder