13 Haziran 2010 Pazar

5'te 0

İtiraf etmem gerekirse benim için büyük hayal kırıklıklarıyla başladı dünya kupası. Cuma günü 2 maç, dün de 3 maç vardı ama 5 maçta da beklenen güzel maçı izleyemedik. Aslında 5 maçın da bahis diliyle "under" olduğunu söylersek zaten biraz ipucu vermiş oluruz.

İlk gün ev sahibi G.Afrika ile bizim Santos'un takımı Meksika, akşamında da tatsız tuzsuz Fransa ile yine bizim antipatik Lugano'lu Uruguay. Ev sahibi takımın maçlarının her zaman ilgi çektiği doğru ama bu vuvuzella saçmalığı ile ev sahibi takımın maçları en berbat maçlar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hiçbir sempatisi ve işe yararlılığı olmayan bu aletler (hani ev sahibi takım olarak rakip takıma baskı yapmaya yarayabilirdi) ekran başındaki milyonlarca futbolseverin maçları sessiz izlemesinden başka bir işe yaramıyor.

İkinci gün 3 maç vardı. Günün en iyi maçı en beklenmeyen G.Kore-Yunanistan maçıydı. M.United'li Jin Su Park önderliğinde G.Kore, yıllardır sıkıcı oyun planını değiştirmeyen komşu Yunanistan'ı yenerek gruptan çıkma şanslarını nerdeyse bitirdi. Ögleden sonra damat Maradona'nın takımı (ya da Messi'nin takımı mı demek lazım bilemedim) Arjantin, Nijerya'yı zor da olsa geçti. Nijerya'da sonradan oyuna giren Uche'nin kaçırdıklarından biri gol olsa Maradona Aügero ve Milito'yu neden oynatmadığı konusunda daha ilk maçtan eleştirileri alacaktı. Günün son maçında Ingiltere-Amerika karşı karşıya geldi ve ordan da çok keyifli ve gollü bir maç çıkmadı. Ingiltere kalecisi Green'in hediyesiyle maçı 1-1'e bağlayan Amerika gruptan çıkma şansının yüksek olduğunu gösterdi. Benim de bu turnuvadaki süprizim Ingiltere ise yine bekleneni veremedi. Yedek kulübesindeki Beckham'ın ölüsü o sahada oynardı.

Ilk iki günden beklenen verim alınamadı. Verim alamadığımız gibi bu kupa bu vuvuzellalarla nasıl bitecek soruları aklımızın bir köşesine kazındı. Bugun önce Slovenya-Cezayir, sonra Sırbistan-Gana, en son da Almanya-Avustralya. Gerek isimlerin büyüklüğünden, gerekse bizim Neil ve Kewell'in oynama ihtimalinden dolayı günün maçı Almanya-Avustralya olacak gibi gözüküyor ama belli olmaz. Slovenya-Cezayir maçından da umutluyum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder