14 Haziran 2010 Pazartesi

Quaresma

Bir Fatih Tekke vardı, aralıksız hergün Trabzonspor'a transferi yazılan, bir de Quaresma. Adına sayfalar açıldı, forumlarda çarşaflara sığmayacak yazılar yazıldı, daha kendi gelmeden Q7 diye lakabı geldi. Yıllardır taraftarı ile yıldızı barışmayan Demirören ve yönetiminin kendini taraftara affetirmenin tek yoluydu sanki Quaresma'ya siyah beyaz formayı giydirmek. Oldu, olmadı; geldi, gelmedi; kendisi kabul etti ama sevgilisini ikna edemediler derken sonunda resmi açıklama ile Quaresma transferinin bittiği ilan edildi. 2 gündür Beşiktaşlı taraftarlar 3 şampiyonluk birden kazanmış gibi sevinç içinde.

Ve bütün bunların müsebbibi Ricardo Quaresma. 1983 doğumlu, altyapısında futbola başladığı S.Lizbon'u da sayarsak toplam 5 takımda oynamış bugune kadar. Parladığı S.Lizbon ve altın çağını yaşadığı Porto kendi ülkesinin takımları. Bunun dışında sırasıyla Barcelona, Inter, Chelsea ve tekrar Inter. Ülkesi dışında oynadığı 3 sezonda forma giydiği maç sayısı 54. Gittiği takımların 1 yılda ortalama 50 maç yaptığını düşünürsek 3 yılda 150 maçın sadece 54'ünde forma giymiş. Birinde Rijkaard'la kavga etmiş, birinde Scolari ile yıldızı barışmamış, birinde Mourinho onun taktik disiplinsizliği olduğunu söylemiş. Ama hakkında ne söylenirse söylensin hep büyük bonservislerle takım değiştirmiş.

Eski günlerini arayan oyuncular için güzel bir ülke Türkiye; Hagi, Alex, Milan Baros, Keita örneklerini verecek olursak. Ama bir yandan da eski günlerini aratan bir ülke Türkiye; Koeaman, Kezman, Anelka, Guinti isimlerini hatırlarsak. Bonservisi Tabata'dan bile ucuza geldi derken bile Quaresma'yı ucuza aldık diye seviniyor Beşiktaşlılar. Sanki Tabata o 8 milyon euro'ya değermiş gibi.

Enteresan bir ülke burası. Perşmebe günü muhtemelen 10 bin kişi karşılar Q7'yi. Sonra da Inönü'de 30 bin kişinin önünde imza atıp kartal pençesi pozu verir makinelere. Büyük kumar oynadı Demirören ve ekibi. Rezil de edebilir Quaresma, vezir de. Kendi ülkesi dışında barınamayan Aragones geliyor aklıma. Gerçi Quaresma daha 27 yaşında. Isterse olur, bakalım isteyecek mi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder