19 Haziran 2010 Cumartesi

Daum'u Maymun Ederken...

Dünya kupası heyecanına kapılıp gitmişken Fenerbahçe-Aziz Yıldırım-Daum üçgenindeki garip olayları seyrediyoruz bir yandan da. Fenerbahçe yönetimi, Köln'de yılda 1,5 milyon euro kazanırken ve "Köln benim herşeyim, artık başka takıma gitmem, burada emekli olacağım" beyanatları veren Daum'a yıllığı 3,2 milyon euro'dan 3 yıllık mukavele teklif edince Daum bir anda eşyalarını toplayıp buraya gelmiş ve Türkiye benim ikinci vatanım sloganları atmaya başlamıştı.

3 yıl üst üste şampiyonluk sözü verilip daha ilk seneden bu sözü yitirince yönetim faturayı Daum'a kesti ve onu göndermek için girişimlere başladı. Geçmişte Türk teknik direktörleri tazminatsız kovmaya alışmış yönetimlere tokat gibi iki tazminat vakası yaşatan Del Bosque ve Aragones gibi hocalardan sonra Daum da tazminatsız gitmeyeceğini gösterince bu sefer türlü Bizans oyunlarıyla Daum'u madara etme çalışmaları başladı. Önce Daum'un oğlu dahil Koch dışındaki yardımcılar kovuldu, sonra da kendisine Aykut Kocaman'ın altında çalışacağı bilgisi verildi. Yani Daum'u çağırıp "yemek bu, yersen" dediler.

Açıkça görülüyor ki Fenerbahçe yönetimi Daum'a kalan iki senenin bedeli olan 6,4 milyon euro'yu vermek istemiyor. E Köln'den buraya para için gelen Daum'un da bu parayı almadan gitme ihtimali çok düşük. Düşündüğünüz zaman Istanbul'da kral gibi hayatı var. Kandilli'de boğaz gören bir evde oturup, Türkiye'nin 3 büyük takımından birini çalıştırıyor. Gittiği heryerde ayakta karşılanıp, her zaman el üstünde tutuluyor. Bütün bunların yanında da yılda mininmum (şampiyon olursa veya Avrupa'da üst turlara çıkarsa primler de ekleniyor) 3,2 milyon euro kazanıyor. Bu şartlarda kim gitmek ister ki ?

Gazetelerde yazanlara göre Fenerbahçe yönetiminin hala oynayacağı kartları var elinde. Önce rutin check-up gibi gösterip saç ve idrar tahlili yapılacağı ve kokain kullandığını kanıtlamaya çalışacakları yazılıyor. İkinci bir hamle de Daum söylediği (ya da agzından çıkmış gibi gösterilen) sözlerin sözleşme feshinde kullanılacağı. Bütün bunlar olurken yeni sezon hazırlıkları yapılıyor, transferler bir bir belli oluyor. Diyelim ki Daum bütün bu işlerden sıyrıldı ve takımın başında kalmaya devam etti. Yardımcıları yok, artık para dışında bir beklentisi yok. Süremi doldurup paramı alırım diye düşünüp yoluna devam edecek. Eğer boyle olursa Daum'u maymun ederken aslında madara olan kim olacak peki ??

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder