15 Haziran 2010 Salı

Jabulani ve Gol Sayısı

Maçlar başlamadan önce Jabulani hakkında atıp tutmayan defans oyuncusu ve kaleci kalmamıştı nerdeyse. Balon gibiymiş, çok uçuyormuş, bir anda yön değiştiriyormuş, kaleciler için çok tehlikeliymiş... 11 maç oldu, atılan toplam gol sayısı sadece 18. 11 maçında sadece 1 tanesinde 2,5 gol üstü olurken kalan 10 maçın tamamı "alt" oldu.

Ne 2002'de Fevernova, ne de 2006'da Teamgeist bu kadar konuşulmamıştı. Zaten atılan 18 golün 2'sinde bariz kaleci hataları vardı. Ingiltere kalecisi Green'in yediği golü Jabulani ile açıklamaya kalkmak saçmalık olur. Cezayir kalecisinin yediği gol ise tartışılır. 2006'da ilk 11 maçta atılan gol sayısı 27'yi bulurken 2002'de ilk 11 maçta 28 gol atılmış.

Afrika'daki gol kısırlığını yüksek rakım ve sürekli konsantrasyon bozan vuvuzella seslerine bağlayanlar da var ve bence pek de haksız sayılmazlar. Özellikle kuzeydeki şehirlerdeki yüksek rakıma oyuncuların hala alışamadıkları hergün gazetelerde haberlere konu oluyor. Televizyondan izlerken dahi tahammül edemediğimiz binlerce vuvuzellayla birlikte oyuna konsantre olmaksa en zoru galiba...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder