26 Haziran 2010 Cumartesi

Grup Maçlarının Ardından

48 grup maçıyla birlikte kupanın ilk bölümü sona erdi. Her takım 3 tane maçını yaptı ve turnuvaya katılan 32 takımdan 16'sı tamam derken, 16'sı devam dedi. Ilk maçlardakı kısırlık ve sıkıcılık ikinci ve üçüncü maçlara sirayet etmedi de dünya kupası izlediğimizin farkına vardık.

Fransa, Italya ve Danimarka'nın elenmesi grup maçlarının kağıt üstündeki sürprizleriydi. Ilk maçında Ispanya'yı yenen Isviçre'nin ve Almanya'yı yenen Sırbistan'ın gruptan çıkamaması ise büyük hayal kırıklğı.

Arjantin ve Hollanda 3'te 3 yaparken, Honduras ve Cezayir gol atamadan, Kamerun ve Kuzey Kore 1 puan dahi alamadan kupaya veda ettiler. Gol krallığında Higuain (Arjantin), Vittek (Slovakya) ve David Villa (Ispanya) 3'er golle başı cekiyorlar. 3 golcünün takımları da 2.tura kaldıkları için artık gol kralı bu üç futbolcudan başkası olamaz gibi gözüküyor. Gol atanlar kadar yemeyenlere de değinmek lazım. Uruguay ve Portekiz takımları 3 maç sonunda gol yemeyen takımlar.

3 maçın sonunda en istikrarlı ve göze hoş gelen futbolu hiç şüphesiz Arjantin oynuyor. Sezonda leblebli gibi gol atan Messi'nin henüz golü dahi yok. Aynı şekilde Christiano Ronaldo'nun da komik bir golü olması bu iki yıldızın klüp takımlarında daha serbest, daha insiyatif alarak oynadıklarının göstergesi bence.

2.tur maçları ara vermeden devam ediyor. Önümüzdeki 4 gün, yine günde 2 maç ama bu sefer aynı saatte maçlar yok. İlk maçlar 17:00, ikinci maçlar 21:30'da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder