22 Haziran 2010 Salı

İkinci Maçların Ardından

İlk maçlarda yaşadığımız umutsuzluk, mutsuzluk, can sıkıntısı gibi kavramlar ikinci maçların başlmasıyla birlikte kayboldu. Artık vuvuzella sesi bile sinirlerimizi bozamıyor. Yağmurlar da başladı ikinci maçlarla. Bir başka güzellik de artık 14:30 maçlarının bitmesi. Bugun itibariyle başlayacak olan üçüncü maçlar, aynı gruptaki takımların aynı saatte oynamasından ötürü 17:00 ve 21:30'da olacak. Önümüzdeki 4 gün, her gün 17:00 ve 21:30'da ikişer tane olmak üzere dört maç var.

Ilk 16 maçta atılan 25 gole karşılık ikinci 16 maçta 42 gol atıldı. İkinci maçların en büyük sürprizleri Fransa ve Almanya'nın mağlup olması ve Ingiltere ile Italya'nın berabere kalması oldu. Arjantin, Hollanda, Brezilya ve Şili 2'de 2 yaparken Ispanya ve Portekiz ilk galibiyetlerini aldılar. Gol krallığında 3 golle Arjantinli Higuain önde giderken onu 2 golle Forlan (Uruguay), Asamoah Gyan (Gana), L.Fabiano (Brezilya) ve David Villa (Ispanya) izliyor.

Üçüncü maçlardan sonra grup liderleri ve ikincileri çapraz eşleşecekleri için son maçlar çok önemli. Statü gereği G Grubu (Brezilya-Portekiz-Fildişi-K.Kore) lideri H Grubu (Şili-Ispanya-Isviçre-Honduras) ikincisi ile oynayacağı için H grubundaki Şili-Ispanya maçı kupanın gidişatı açısından çok kritik bir yerde olacak. Aynı şekilde A grubu ikincisi B grubu lideri Arjantin'le oynayacağı için bugunkü Meksika-Uruguay maçı da çok kritik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder